NORB

Bygg enkel minirampe

Miniramp
7 meter lang, 2,40 m bred, 1,10 m høy

Trefokus AS lagde for en del år siden en veileder i å bygge en enkel minirampe i samarbeid med Gunnar Løge. Dette er en veldig enkel minirampe for nybegynnere, og fin for de som skal starte med skating. Om du vil ha en rampe som er for viderekomne, vil det lønne seg å snakke med en skatesnekker. Du kan laste hele veiledningen som en PDF, samt få en meterliste og en materialliste.

 

 

Bruksanvisning:

– Skaterampe-PDF

Meterliste

Materialliste

 

1. Tegn opp og sag ut 6 stk buer på 12 mm plater. Metoden er forklart på tegningen. Gjort på denne måten får man to buer ut av en plate.

1

2. Skjøt sammen bjelker slik at du får 3 stk. dragere på 7,5 meter. Legg disse på høykant med 115 cm mellomrom. Vatre opp bjelkene med en høydeforskjell på ca 1 cm pr. bjelke (dette skaper et fall som gjør at regnvann vil renne av.)

3. Mål deg ut 1 meter fra midten av bjelkene på hver side og skru på buene der.

4. Sett sammen dragerne ved hjelp av 1 bjelke på hver side, inntil enden av buene. Bunnen i minirampen skal være et rektangel med vinkler på 90 grader. Dette sjekker du enklest ved å måle at diagonalene fra bjelkenes ytterkant er like lange.

5. Spikre på resten av bjelkene i bunnen med ca. 17 cm mellomrom.

6. Monter bjelken som skal stå i buens bakkant på alle seks buene. Bjelkene skal stoppe11,5 cm fra toppen av buen. Vatre opp alle buene.

7. Skru på bjelker (242 cm) i begge buene med ca. 17 cm mellomrom. Sag ut hakk og fest med vinkeljern i den midterste buen. Bjelken øverst i buen skal skråskjæres slik at den flukter.

8. Monter bjelkene i bakkant av platået, disse festes med trekanter, som vist på tegningen.

9. De 6 bærebjelkene til platået legges på høykant og festes ved hjelp av trekanter.

10. Spikre fast bjelkene (242 cm) oppå platået, med ca. 17 cm mellomrom.

11. Kle inn platået med 9 mm plater. Platene festes med skruer.

12. Skru på 2 lag med 9 mm kjøreplater, begynn med bunnen. Forskyv platene på lag 2 slik at skjøtene ikke treffer hverandre. Skråskjær platene på toppen slik at Copingen passer.

13. Lag hull i Copingen i begge ender, bor først et hull på 5 mm og bruk deretter 10 mm bor på topphullet. Skru fast copingen. Den skal ligge ca. 5 mm utenfor kjøreplaten og 5 mm over platen på platået.

coping

14. Skru på platåplaten.

minirampe

PS: Høyreklikk på bildet for å få en større versjon.