NORB

Gjennomgang av skateåret 2015

anna verpelstad bs 5050
Anna Verpelstad over kista i Fredrikstad under NORB NM 2015 Foto: norbnm.no

Det er jaggu en spennende tid for skating i Norge i år også, og det er gledelig at skating faktisk blir akseptert og inkludert i stadig større og større grad.

Skateparker har de siste årene har blitt bygget med både god kvalitet og design. I 2014, året etter at skateparker ble inkludert i spillemiddelordningen, doblet søknadssummen seg på landsbasis, og i år var den totale søknadssummen på rundt 34 millioner kroner. Det vil si at det er planlagt skateparker til over 100 millioner kroner i Norge bare i år. Det er mange som skal ha æren for at det søkes om så mange penger til skateparker, og jeg tror at skaternes behov blir mer og mer forstått og mange har lyst til å støtte opp under en aktivitet som er så tilgjengelig, leken og morsom som skating.

Skating er et godt motstykke til all annen gjennomorganisert aktivitet.

NORB NM ble avholdt i Fredrikstad i år, og når vi var der viste byen seg fra sin beste side. Herregud så gøy det var det ikke med «ta sjansen» i Glomma. Alle dro skikkelig på, i hva for mange, var en litt funky konkurransepark. Etter det, reiste NORB til Holla i Ulefoss for et vert NM som virket mer som en reunion enn en konkurranse. Topp stemning begge plasser.

Vinnere NM2015
Vinnere NORB NM 2015 Foto: norbnm.no

Det er noe av det mest spennende med NM, at vi reiser rundt til nye parker hvert år. Det er alltid et spenningsmoment om det blir bra, men vi blir alltid positivt overrasket, og det er fordi det er så mange fine folk som kommer sammen. Joakim Wang, vår eminente NM general skal ha all honnør for å planlegge og gjennomføre et NM det står respekt av. I år hadde vi alt fra kinovisning, kunstutstilling, et lite seminar og donering av skateboardstæsj og penger til Nepal.

 

Donasjon norbnm
Donasjoner fra NM kommet frem til Nepal. Foto: norbnm.no

 

I år, for første gang i historien arrangerte NORB en konferanse for klubbene våre på høsten. Å samle en gjeng i oktober for å høre på andre snakke om skating en hel lørdag var forbundet med en viss spenning, men det gikk overaskende bra.  Jeg sitter igjen med et inntrykk at, fy søren så mange flinke folk som jobber for skating i Norge.

Klubbkonferanse
Alle er lutter øre til hva Sparebankstiftelsen har å si. Foto: Fritjof Krogvold

Vi hadde landsmøte og styrevalg dagen etter konferansen, og har nå blitt et lite lag med 12 flinke folk fra hele landet som vil hjelpe til å bidra i NORB. Nå må vi «gamlegutta» stramme oss litt opp, men det er bare fint. Vi som er i en liten organisasjon trenger nye impulser, og jeg ser frem til at NORB kan gjøre mer for klubbene der ute. Det er derfor NORB eksisterer.

I år har jeg følt at det er en merkbar endring i aktiviteten i mange klubber. At klubbene har begynt å holde egne skatekurs er noe jeg ikke har sett så mye av før, men nå virker det som om mange av klubbene jobber aktivt med blant annet å lære folk å skate. Det å rekruttere skatere var for noen år siden nesten ikke var hørt om, og om det var hørt om, ja så var det nesten litt uhørt. Slik er det ikke lenger, og godt er det.

2016 kommer til å bli spennende. NORB NM skal tilbake til Stavanger (29. – 31. juli), etter at det var der for første gang under Norges første skateboard NM i 1989. Det er også første gang vi legger et NM til en plass der parken ikke er bygd enda.

En skisse av hva som kan bli skateparken og NM arena i Stavanger 2016. Foto: Stavanger skateklubb
En skisse av hva som kan bli skateparken og NM arena i Stavanger 2016. Foto: Stavanger skateklubb

 

Vert NM skal tilbake til Tjøme i år, i en park som har utviklet seg kraftig siden sist gang det var NM i store buer der i 2012.

Det er gledelig å se at så mange av de norske skaterne får den internasjonale shine’en vi synes dere fortjener. At Karsten Kleppan, fjorårest «europan rookie of the year», fikk siste part i Chronicles 3 og fikk pro-status av skate mental etter premieren er veldig vel fortjent. Kevin Bækkel har gjort det kjempemessig overalt han har vært i år, og i romjula ble Pekkas mesterstykke vist på Thrasher med parts fra Magnus Borderwick og Hermann Stene. Dere er så gode og vi fryder oss over hva dere og mange flere med dere, får til.

#CONGRATSBUDDY #LOVEYOU #KARSTENISPRO✔️ @karstenkleppan #SKATEMENTAL

Et bilde publisert av Skate Mental™ (@skatemental)


Det har vært heidundrane 2015,

og det er mye å se frem til i 2016,

så fra meg og resten av NORB-styret ønsker vi dere et

godt skate-nyttår!

Vi gleder oss til Stavanger neste år, og tar en mimretitt på NM bowlfinalen i sommer,  norgesmester og siddis Bjarne Tjøtta!