jenteskateNORB

#Jenteskate: Ny nettside, og en video!

Jenteskate.no har akkurat kommet opp på nettet, og er et initiativ fra to av våre styremedlemmer (Sindre og Gitte), sammen med flere. Her får du litt om bakgrunnen for nettstedet. Vi har også fått en liten videosnutt fra Girlskate på Bekkestua, der blant annet Fritjof jobber til daglig.

 

Her er litt om bakgrunnen for www.jenteskate.no

 

Ideen rundt jenteskate.no kom over noen kaffekopper etter jentenes heat i årets NORB-NM. Sindre Sandvin og Gitte Christensen satt å funderte på hvorfor ikke jentedeltakelsen i NM økte når jenteaktiviteten ellers øker over hele landet. Jenteskatingen i Norge er ganske lite synlig til tross for at det er mange som driver på, så ønsket vårt var å synliggjøre dette. Vi funderte lenge på hvordan vi kunne få dette til, men etter en løs tanke om nettside kom på bordet hev vi oss raskt rundt for å lufte ideen for sentrale jenter i skateboard-Norge.

Jenteskate.no ble opprettet i 2012 av Gitte Christensen, Sindre Sandvin, Maiken Vembre, Mathilde Morel Daasvatn, Anne Nytun, Tonje Pedersen og Lena Christensen. Målet med siden er å synliggjøre hvor mange jenteskatere det er i landet, samt jobbe sammen for at antallet øker ytterligere. Vi har satt sammen en gjeng aktive jenter som alle jobber for skateboardaktiviteten på ulike måter, i ulike deler av landet. Vi ønsker å skaffe oss informasjon fra alle steder i Norge der det finnes jenter som driver med skating. Vi har et mål om å kartlegge alle arrangementer som skjer for jenter i (og utenfor) landegrensene våre i håp om økt deltakelse på disse.

Så det er bare å sjekke ut den freshe nettsiden: www.jenteskate.no

Her er også en video  fra girlskate på Bekkis som gikk på skateprogrammet på Follo/TV8

(Denne fikk vi lov til å publisere, og er også NORBs første video på Vimeo):

girlskate SkateTour eps10 from NORB on Vimeo.