NORB instruktørkurs

 

NORB instruktørkurs

 

Etterspørselen etter skatekurs er økende fra skateanlegg, skateklubber, skatemiljøer og fritidsklubber. Med 110.000 solgte brett i Norge årlig sier det seg selv at behovet er stort, og for den som trives i rollen som instruktør finnes jobbmuligheter. Mange barn og unge ønsker inspirasjon og veiledning i intensivert kursform. NORB holder ikke skatekurs, men tilbyr siden 2004 et instruktørkurs som bidrar til å skape gode instruktører.

 

Instruktørkurset er for skatere som ønsker å bli dyktige inspiratorer for nybegynnere eller litt erfarne skatere. Kurset tar for seg teoretiske og praktiske sider ved rollen som instruktør. Etter endt kurs får deltakerne kursbevis, og et omfattende kompendie med tips og kursinnhold. Etter dette instruktørkurset kan klubben eller kursdeltaker selv tilby nybegynnerkurs.

Vår erfaring er at skatere gjerne tar ansvar for å lære bort. Dette kurset imøtekommer ønsket om å ta ansvar for selve gjennomføringen og dermed vokse på det å mestre veilederrollen. I utgangspunktet er ofte lønn motivasjon for å holde kurs, den uante konsekvensen er ofte den gode opplevelsen med å mestre å veilede lærelystne skatere.

 

Instruktørkurs settes opp etter ønske. Kurset er på tolv timer og går over to dager. Deltakere på kurs bør være fylt 15år, samt ha skatet noen år. Det bør være minimum seks deltakere på instruktørkurs.

 

Det finnes gode støtteordninger for dette, så det skal ikke koste klubbene noe å tilby medlemmene gratis kurs. Det har ikke vært vanskelig å skaffe støtte til kurs lokalt, da både stat og kommune mener utdanning er viktig. Instruktørkurs er for eksempel betalt av kommunal avdeling for barn og unge – herunder fritidsklubbsektoren. Klubber som er tilknyttet NIF kan søke støtte der. Se for øvrig NORBs sider om søknadstips. Er du usikker på hvor du skal hente finansieringen, ta gjerne kontakt da vi bl.a. kan bidra med skriv om behovet for og nytten av dette kurset for nettopp din skateklubb.

 

Kursavgiften er samlet kr. 8000.- totalt, uansett antall deltakere (vinter 2012, med forbehold om endringer). Det tilfaller ikke mva på undervisning. I tillegg kommer kun reiseutgifter, mens losji får vi til privat.

 

Har du selv holdt skatekurs og syntes det høres spennende ut å holde instruktørkurs? Ta gjerne kontakt – NORB ser alltid etter å utvide sin organisasjon med folk som har lyst til å styrke tilbud for skatere i Norge. Vi ønsker flere instruktører!

 

Kurs er utviklet av og holdes foreløpig av Fritjof Krogvold. Han har utviklet og holdt skate-inspirasjonskurs i Bærum Kommune siden 2004. I 2011 utkom hans faktabok ”Skating – alt om rullebrett” på Cappelen Damm, som bl.a. forklarer gjennomføring av 30 triks.

 

Om dette er interessant kontakt: Fritjof  Krogvold