Rullebladet

Christian Brox, wallride, Rullebladet nr 2, 1997

Publiserte Rulleblad på nett:

Nedenfor er en liste over alle Rulleblad vi har kommet over å skannet.

Vil du lese alle sammen kan du gå til denne linken:

Se alle publiserte Rulleblad på nett her!

 

Fra en tidligere redaktør:

“Rullebladet var NORBs medlemsblad fra omlag 1989 til 1995 i en tid da det ikke fantes skateblader i Norge. Da som nå var skatere nysgjerrige på skatespots, parker, skatere, tricks, konkurranser og alt som har med skatekultur å gjøre. Det fantes ikke internett, mobiltelefon eller dvdr, og vhs kamera og filmutstyr var dyrt. Det var nær aldri skateboard på TV og ingen kiosker hadde skateblader. Noen skatebutikker hadde amerikanske skateblader. Å bo i en by kan sammenlignes med å sitte på en stubbe i et fraflytta dalføre og få telefon og papirbrev med bilder med siste nytt en gang i uken. Om du skatet i en bygd, vel da var det antakelig som å sitte i et mørkt rom.

 

NORBs første ansatte skater: Jason D´ancona fant på det fantastiske navnet rullebladet. I skyggen av totalforbudet er det udiskutabelt det beste navnet på et medlemsblad noensinne. Jason tiltredte som daglig leder den gang Ungdom mot narkotika bidro til å starte opp et NORB kontor. Jason fikk gleden og byrden med å heve skatekultur fra totalforbudt og kaotisk ungdomsopprør til lovlig kaotisk ungdomsopprør. De som skatet den gang var minst like lidenskapelige opptatt av skating som deg og meg nå. De var også like opptatt av frihet, samhold og skateglede som oss. NORB bisto grasrotas ønsker og føringer for anerkjennelse og bedre vilkår. Med Rullebladet pekte Jason ut retningen og synliggjorde holdningene og drømmene skaterne hadde. Det ble med andre ord ikke noe samarbeid med den organiserte idretten da heller. Det var DIY, og jeg ville ikke byttet det ut med noen annen oppvekst.

Jeg fikk etter hvert ta over Rullebladet, og i mangel av kunnskap om å lage blad laget jeg forskjellig logo, forskjellig innholdsoppsett og layout på hvert eneste nummer. Det var en utrolig fin oppgave selv om det ble mye arbeid med bratt lærekurve for meg med de nummer jeg fikk lage. Det er her på plass med en takk til Jason D´ancona, Aleksander Molkom, Jan Inge Janbu, Thomas André Strømsnes, Kyrre Heldal Karlsen, Anders Sollie, Christian Brox og Arild Tønnesen for bidrag. Sikkert noen jeg har glemt her. Det får dere tilgi og si fra om. Det er tross alt et uoversiklig antall år, mil og slams siden jeg laget mine nummer av rullebladet. God lesning!”

-Fritjof C. Krogvold

Videre publisering denne våren:

Vi har ikke fått tak i alle utgaver av Rullebladet, men vi tenkte at det uansett er kult å legge ut det vi har. Om du har utgaver som vi ikke har, ta gjerne kontakt med Per Olav Hetland (pohetland@gmail.com), slik at vi kan få alle ut på nett til glede og fornøyelse.

Nedenfor er en liste over hvilke utgaver vi har, og når vi har tenkt å publisere:

 

Litt om Pdf’ene:

De er skannet, med 400 ppi, deretter optimalisert slik at tekst blir søkbar. Noen av rullebladene var fortsatt over 10 MB, slik at bildekvaliteten ble redusert fra dårlig til veldig dårlig. Alle som har hatt et rulleblad, vet at kvalitetet ikke alltid var like god. Men sånn ble det nå altså. Om noen vil ha bedre utgaver av bildene, kan vi sikkert få til det fra de opprinnelige skannene, og etterhvert kan vi sikkert legge ut alle i samlet form på en nedlastningsside (noen pdf’er er over 50 MB!).